Új konyhát tervez és családja van? Akkor ne maradjon ki a mosogatógép!

Míg szingliként éljük életünket, vagy a karrierépítés közepette maximum hétvégenként állunk a konyhában tíz percnél többet, addig gyermekekkel, családdal már egészen más a helyzet. Ilyenkor nem csak napi rendszerességgel kerül főtt étel az asztalra, de sajnos ezzel együtt elképesztően sok mosatlan edény is a mosogatóba. Egyre többen látják be, hogy rengeteg időt meg lehet spórolni a mosogatógép használatával, melyet más, hasznos dolgokra, vagy éppen a családra lehetne fordítani.

A mosogatógép kínálat rendkívül széles, és mind tudás, mind árak tekintetében sokféle készülék közül választhatunk. De mégis mi alapján hozzuk meg döntésünket? Legyen elsődleges az ár? Mennyit takaríthatunk meg a rezsin hosszú távon akkor, ha a kezdetekkor egy korszerűbb gép mellett tesszük le a voksot? Olyan kérdések ezek, melyekkel sokan szembesülnek. Elsőként arról érdemes dönteni, hogy mekkora befogadóképességgel rendelkező készülék kerüljön a konyhába, és az ott hol lesz elhelyezve. A terítékek száma alapján kategorizált gépek között beépíthető, illetve szabadon álló változatokat is bőven találhatunk.

A legtöbb gyártó törekszik az energiahatékony működésre, de tény, hogy az e tekintetben legjobb minőségért mélyebben kell pénztárcánkba nyúlni. Nincs ez másként akkor sem, ha a vízfogyasztásról van szó. A régebbi berendezések még 25 liternyi vizet igényeltek, viszont a korszerű mosogatógépek már 10 literrel is beérik, ami messze kevesebb annál, mint amennyit általában el szoktunk folyatni egy-egy kézi mosogatás alkalmával. A készülék tehát nem csak a kényelem, de a vízfogyasztás visszaszorítása érdekében is rendkívül praktikus.

Nincs idő és energia arra, hogy sorra járja a szaküzleteket? A sokféle márkát egyszerűen és gyorsan hasonlítaná össze, méghozzá anélkül, hogy az eladó befolyásolni akarná? Az online rendelés előnyeit akkor is megéri kihasználni, ha az új mosogatógép beszerzése a cél. Törekedjünk azonban a beszerelés után arra, hogy a vízkő és az általa jelentett problémák ellen megelőzéssel tegyünk. Szintén a hosszú távú megbízhatóságot szolgálja az is, ha az edényekről, tányérokról a darabos szennyeződéseket még a bepakolás előtt eltávolítjuk. Ezzel sok bosszúságtól és felesleges kiadásoktól kímélhetjük meg magunkat. A mosogatógép praktikus társ a mindennapokban, mely ma már egyetlen család életéből sem hiányozhat.