Terasz, a legkevesebb karbantartással…ez ám a nehéz feladat

terasz

Egyre többen választják új otthonuknak a családi házakat, hiszen a kisgyerekes családok számára fontos a kert, ahol a kicsik kedvükre szaladgálhatnak. A családi házaknál a legtöbb esetben terasz is szerepel a tervek között, hiszen egy együtt eltöltött ebéd vagy egy gyertyafényes kerti vacsora a párunkkal felejthetetlen élmény. A WPCDECK ZRT által kínált burkolat megoldások minden család számára tökéletes megoldást biztosítanak a teraszok kivitelezéséhez. A legnehezebb talán nem is a burkolat lehelyezése, hanem a karbantartása. Egy fából készült terasz folyamatos karbantartást igényel, hiszen már a legelején fontos, hogy megfelelő védelemmel lássuk el. A penészedés, a gombák, a hangyák, a termeszek, de még a madarak is kárt tudnak tenni benne.

 

A WPC padlóburkolatok pontosan a könnyebb kezelhetőség miatt lettek tervezve, hiszen alacsony a fenntartási és a kezelési költsége. Nincsen szükség drága festékre, esetleg védőkezelésre, de még olajozásra sem. Természetesen tisztítást igényel ugyan úgy, mint bármi más, de ezzel már sokáig megőrizhetjük szépségét. Alkalomszerűen szappanos vízzel kell áttörölni, illetve gyengén át lehet mosni nagynyomású mosóval is, amely segít a szennyeződések alapos eltávolításában.

Figyeljünk oda karbantartás közben, hogy olyan tisztítószert még véletlenül se alkalmazzunk, amely fehérítőt tartalmaz, hiszen az színfakuláshoz vezet. A burkolat felületét ezen felül károsíthatják a rovarírtókban fellelhető összetevők és ugyanez vonatkozik a naptejre is. Ha úszómedence mellé kerül a burkolat, akkor vigyázzunk az úszómedence tisztításához vagy karbantartásához szükséges vegyszerekkel, hiszen azok is károsíthatják. A nem megfelelő PH érték akár foltokat is hagyhat a burkolaton.

 

A teraszburkolatokat többféle vastagságban és színben is meg lehet rendelni. Természetesen minél vastagabb burkolatot választunk, annál biztosabbak lehetünk annak hosszabb távú tartósságában. A Deck Home és Traditional 21 mm, a Deck Classic 20 mm vastag. Érdemes komplett rendszerben gondolkodni, hiszen így mindent megkapunk a csomagban, amire csak a burkolat lerakásához szükségünk van.  A komplett burkolat rendszert időszakosan kedvezményes árakon is megvásárolhatjuk, így érdemes már a tervezés időszakában a mielőbbi vásárlásra összpontosítani.