Nyugdíjbiztosítás 2018-ban: mit kell tudni?

Nyugdíjbiztosítás 2018

nyugdíjbiztosítás.com oldalon minden aktuális információt megtalál a nyugdíjbiztosítások működéséről. A magyarországi pénzügyi tanácsadás nem túl egyszerű, hiszen a szakembereknek mindent meg kell tanulniuk a megtakarításokról, befektetésekről, ráadásul napi szinten kell ismerniük a legújabb törvényeket. A nyugdíjbiztosítás.com szakértői minden esetben őszintén és nyíltan beszélnek a befektetési és megtakarítási lehetőségekről. Sűrűn publikálnak cikkeket, elvégzik a különféle összehasonlításokat, bemutatják az előnyöket és a hátrányokat is. A weboldalon termékkalkulációkat is találhatunk, amelyek szintén segítik ennek a nehéz döntésnek a meghozatalát.

Ma már nagyon sokan fordulnak hozzájuk tanácsért, ha a nyugdíj előtakarékosságról van szó. Havonta körülbelül 650 jelentkezés érkezik az ingyenes és független tanácsadásra, amelyet egy 50 fős gárdával igyekeznek elvégezni. Céljuk, hogy a biztosítások lejáratkor is a legbiztosabb megoldást, megélhetést nyújtsák idős korban. Az állami nyugdíj – már most látható – senkinek sem lesz elég arra, hogy megéljen belőle. 20 év múlva talán a fizetésünk 30, de maximum 50 százalékát fogjuk nyugdíjként megkapni.

A weboldalon nyugdíjkalkulátort is találhatunk, amely segít elvégezni a várható nyugdíj kiszámítását, így mi magunk is azonnal eldönthetjük, hogy mekkora kiegészítésre van szükségünk ahhoz, hogy a mostani életszínvonalunknak megfelelően élhessünk nyugdíjas korunkban is. Jövőbeli önmagunknak már most el kellene tennünk a fizetésünk mintegy 10 százalékát, hangoztatják nap, mint nap a szakemberek. Aki ezt nem veszi komolyan, annak fel fog kopni az álla idős korára.

Egy apródonként felépített megtakarítás igen jó megoldást nyújthat a jövőbeni problémák megoldására. Érdemes már most félretenni havonta a fizetésünk 10 százalékát. Mindegy, hogy éppen nyaralni készül a család, vagy a fűtési szezon kellős közepén vagyunk, a 10 százalékos limitet be kell tartani. Évekre előre kell gondolkodni, hiszen amikor már idősek leszünk, nem tudunk annyit félretenni, hiszen nem lesz miből. Az aktív kor végét mindenkinek felkészülten kell várnia. Megtakarítások esetében a fő szabályokat kell alkalmazni. 50% a fix kiadásokra, 30% a változó kiadásokra és 20% a megtakarításokra menjen.