Miért is jó a paradicsomlé berakása főzés nélkül?

paradicsomlé berakása főzés nélkül

A nyár vége és az ősz eleje kimondottan a paradicsom időszaka. Ilyenkor aztán elég, ha van csak néhány tő otthon a kertben, máris hatalmas mennyiséggel találjuk szembe magunkat egyszerre, mert mind ilyenkor érik be. Ha már nem győzzük elfogyasztani nyers formában, de a tartósításnak is újabb módját akarjuk kipróbálni, akkor a paradicsomlé berakása főzés nélkül az, amit választanunk kell. Ha kicsit jobban megnézzük a készítés folyamatát, ami rendkívül egyszerű, akkor rájövünk, hogy voltaképpen több időt vesz ez a módszer igénybe, mint a hagyományos forralós változat, de mégis megéri az erőfeszítés. Miért jó, ha paradicsomlé berakása főzés nélkül lesz eltéve? Főként azért, mert így hihetetlenül sok vitamin és más hasznos növény összetevő marad meg, amit a szervezet aztán megfelelően tud hasznosítani. A főzés során ezeknek nagy része lebomlik, ezért mellőzzünk ezt a beavatkozást.

Csupán annyi a dolgunk, hogy a leszedett és megmosott termést egy nagyobb tálba összevágjuk, majd rászórjuk arra a cukrot, sót, szalicilt, borként és állni hagyjuk. Néha megkavargatjuk, had folyjon a leve és másnak jöhet a lepasszírozás. Csupán ennyi a nagy titka, hogyan készül el a paradicsomlé berakása főzés nélkül. Amikor aztán eljön a hosszú tél és odakint mindenre jég és hó borul igazán jól esik a spájz mélyéről elővenni a kivételes és tápanyagokban gazdag itókát, amit akár magában is fogyaszthatunk. A paradicsomlé berakása főzés nélkül egyszerű és nagyszerű. Minden háztartásban kellene lennie néhány üveggel ebből a készítményből.