Melyik tv csatornákra érdemes előfizetni 2018-ban?

Amennyiben a jelenlegi tv előfizetésünkben kínáltaknál többféle csatornát szeretnénk nézni, érdemes meggondolni, hogy nagyobb csomagra váltunk.

Magyarországon abban a viszonylag egyszerű helyzetben vagyunk, hogy a televízió szolgáltatók általában 2-3 különböző csomagba rendezik a csatorna kínálatukat, amikhez még lehet extra csatornákat rendelni, igény szerint.

Ezek a csomagok az egyes szolgáltatóknál általában árban és szolgáltatásban hasonló szintet képviselnek, így ha a lakóhelyünk nem is tenné lehetővé, hogy több szolgáltató közül válasszunk, akkor sem vagyunk manapság túlzottan kiszolgáltatott helyzetben.

Milyen csatornák szerepelnek jellemzően az egyes tv előfizetésekben?

Az alap csomagok jellemzően csupán a közszolgálati csomagokat, összesen 17-19 csatornát kínálnak, amely mellé még egy set-top-boxot is kapunk a szolgáltatótól. Ez havi 1-2 ezer Forint között szokott lenni általában.

Az alap csomagok feletti tv előfizetés általában a 37-40 csatornát foglal magába szolgáltatástól függően. A közszolgálati műsorokon kívül filmes és szórakoztató, hír és magazin, sport, ismeretterjesztő, gyerek és zenecsatornák tartoznak bele változó mértékben. Ezek 2000-2500 forint körül mozognak általában.

A közepes csatorna kínálat jellemzően a lakosság nagy részének elegendő

A közepes árkategória minden szolgáltatónál az előbbi paletta kiszélesítését szokta jelenteni. Itt már közel 70 csatornáról beszélünk és az összes olyan kereskedelmi csatornát magába szokta foglalni, amelyeket az elmúlt években megismertünk, néhány újdonsággal kibővítve.

Szolgáltatótól és régiótól függően ez általában kb. 2500-3500 Ft-os díjkategóriába esik és bőven kielégíti a legtöbb korosztály televíziós igényét.

A prémium tv előfizetés csomagokat az ínyenceknek kínálják

Az ezek felett található Premium díjcsomagok általában úgy néznek ki, hogy egyszer a második árkategóriás csomagok HD minőségű verzióit rendelhetjük meg bennük, másfelől pedig választhatunk specifikus csomagokat, amelyek már sokkal inkább a célzott televíziós igényeket hivatottak kiszolgálni.

A HD minőségű csatornás csomagokon kívül (kb +30 csatorna), választhatunk, plusz filmes (+20-30 csatorna) vagy a nagyobb külföldi csatornákból álló csomagokból (+20-30 db), az HBO külön csomagba rendelt csatornáit (3-5 db) és felnőtt tartalmakat is külön-külön. Ezek árai, csomagonként eltérően olyan +1-3 ezer forint/db körül szoktak mozogni.

Érdemes körbenézni tehát a szolgáltatók kínálatában, mert például az Invitel a tv előfizetések terén is mindig a lehető legjobb szolgáltatást kínálja ügyfeleinek!

Az, hogy mire fizessünk elő az egyéni igényeken, a lakóhelyünkön, pénztárcánkon és az előfizető által meghatározott szolgáltatás igénybevételi feltételen is múlik.