Magán egészségbiztosítás Magyarországon: többen veszik igénybe, mint gondolná

egészségbiztosítás

Amikor betegséggel találjuk szembe magunkat, akkor sokan elborzadva látjuk, hogy milyen viszonyok uralkodnak az állami kórházakban. A tapasztalatok sajnos azt mutatják, hogy a helyzet egyre rosszabb. Nem csak a kritikán aluli kórházi szobákról és azok felszereltségéről beszélünk, hanem a szakemberek hozzáállásáról vagy éppen arról a kiszolgáltatottság érzésről, amelyre sokan panaszkodnak. Ha egészségünkről van szó, akkor természetes módon a legjobb minőségű ellátást szeretnénk kapni. A magán egészségbiztosítás keretein belül ez a jog biztosan nem fog sérülni.

Legyen szó akár a háziorvosi rendelőkről vagy a szakorvosi ellátásról, a túlterheltség alapvetően nyomja rá a bélyegét az ellátás színvonalára. A magán egészségbiztosítások Magyarországon több ok miatt is egyre népszerűbbek, hiszen segítségükkel azt a biztonságérzetet kaphatjuk, amely az állami kórházakból és rendelőintézetekből már jó ideje hiányzik. Nem ez az egyetlen előnye azonban a megoldásnak.

A rohanó hétköznapokban a legtöbben szeretnénk minél gyorsabban elintézni az orvos felkeresését, és hamar letudnánk a szükséges vizsgálatokat is. Az állami kórházakban mindez órák, napok kérdése, ráadásul a vizsgálatokra gyakran csak hónapokkal később kaphatunk időpontot. Amikor egészségünk a tét, akkor bizony korántsem mindegy, hogy mennyire gördülékenyen mennek a dolgok, és a szakember teljes körű információnyújtást biztosít-e. Magánrendelésen feltehetjük kérdéseinket, és nem érezzük azt a válasz kapcsán, hogy csak szeretné mihamarabb letudni a dolgot a szakember.

Sokak számára okoz problémát az állami kórházakban a hálapénz kérdése. Vajon muszáj-e adni annak érdekében, hogy kifogástalan ellátást kaphassunk? Mennyi az elegendő? Magán egészségügy keretein belül a hálapénz még csak fel sem merül, hiszen a rendszeresen fizetett összeggel alapvetően válunk jogosulttá a megbízható, minőségi ellátásra. A magán kórházakban és rendelőkben a beteg van a középpontban, és legyen szó bármilyen betegségről, kivizsgálásról, prémium kategóriás ellátást kaphat, magától értetődő módon.

 

Az életben az egészség a legfontosabb dolog, hiszen ha ez nem teljes, annak hátulütőjét minden más területen megérezhetjük. Miért bízná a véletlenre azt, milyen minőségű ellátást kap? Válassza a magán egészségbiztosítás vitathatatlan előnyeit!