Hol vannak reiki mesterek Magyarországon?

reiki

A természetes gyógymódok iránt napjainkban egyre többen érdeklődnek. Nem véletlen, hiszen sokan a mellékhatások nélküli, emberközpontú megoldásokat keresik. Az energetikai kezelés mind több hívet tudhat magáénak. A távol-keleti gyógyításban rejlő erőhöz kétség sem férhet, és ma már hazánkban is elérhetőek olyan szolgáltatók, szakemberek, akik ezekkel igyekeznek megismertetni a gyógyulni vágyókat, vagy éppen az egészségtudatos mindennapokat élőket.

A reiki japán eredetű gyógymód, mely kézrátételes, és mind a testi, mind a lelki problémák megoldásában nagy segítséget nyújthat. Számtalanszor előfordul, hogy a hagyományos orvosi vizsgálatok nem mutatnak ki semmilyen eltérést, kóros állapotot a szervezetben, a páciensek mégis rossz közérzettel és fájdalmakkal küzdenek. Test és lélek komplex egészként működik, és mindkettő hatással van a másikra. A sokak által vágyott egyensúly megteremtésében nyújthat nagy segítséget a reiki. Az alternatív gyógymód nem csak megelőzésre, hanem krónikus és akut tünetek kezelésére is kiválóan alkalmas. Sokan laikusként fordulnak irányába, ám a legjobb az egészben az, hogy még csak hinni sem kell benne, és mégis működik.

S hogy hol érhetőek el hazánkban olyan reiki mesterek, akik valóban megbízhatóan végzik munkájukat, és egyfajta küldetésként élik meg a gyógyítás folyamatát? A reikiréka.hu oldalon keresztül megnézheti, hogy hogyan érhet el egy reiki mestert Magyarországon. A téma iránt érdeklődők közül sokan azon az állásponton vannak, hogy a csakrákon, mint energetikai központokon keresztül áramló energiák segítenek ellátni a test minden funkcióját. Ha bárhol blokkolódik az energia, akkor betegség alakul ki akár testi, akár pszichés szinten.

A téma több ezer éves múltra tekint vissza és sokan hisznek abban, hogy az ember több mint pusztán a kézzel fogható test. Vannak ugyanis olyan nem látható és nem tapintható szervek, melyek az egészségi állapot és a mentális működés kapcsán fontosabb szerepet töltenek be náluk. A megfelelő reiki mester segítségével sikerülhet megteremteni a testi és lelki egyensúlyt, s ezen keresztül javítani az életminőséget. Miért ne tenne egy próbát és élne a keleti gyógymódokban rejlő erő kínálta lehetőségekkel?