Hogyan tanít meg a kereskedelemre a Catan telepesei nevű társasjáték?

Catan telepesei

A Catan telepesei társasjáték egy stratégiai játék, amelyet Klaus Teuber-nek köszönhetünk. 1995-ben Németországban adták ki azóta meghódította a világot. Mára már 25 nyelven érhető el az egyre népszerűbb játék. 1995-ben Németországban még az Év Játéka címet is elnyerte. 1996-ban Amerikában az Év Táblás Játéka címet hódította el sok más táblás játék elől. Az igen változatosan játszható társasjáték egyre több család otthonában fellelhető.

A Catan telepesei társasjáték Catan szigetén játszódik, ahol minden játékosnak egy célja van, az eddig még lakatlan szigeteken településeket létrehozni. Településeket és városokat kell építeni a játékban, ahol minden játékost nyersanyagok is megilletnek, amikor egy-egy játékos az ő általa birtokolt területhez ér. A nyersanyagból befolyó összegből mindenki további területeket vásárolhat meg és településeket hozhat létre. A szigetek partjainál kikötők is találhatók, ahol a nyersanyagok cserélhetnek gazdát. Minden egyes felépített település után győzelmi pontokat szerezhetnek a játékosok, de a leghosszabb kereskedelmi út megépítéséért is plusz pontok járnak. Az a játékos lesz a legsikeresebb telepes, aki először eléri a 10 győzelmi pontot.

Magyarországon a társasjátékhoz már kiegészítőket is vásárolhatunk, hiszen forgalmazzák a Tengeri utazó, a Lovagok és városok illetve a Kiegészítő készlet is. A Catan telepesei megrendelhető online is. Már akár karácsonykor a fa alatt lehet a gyerekek és felnőttek körében is népszerű stratégiai játék. A játék segítségével a gyerekek elsajátíthatják a kereskedelmet így biztosak vagyunk abban, hogy kitűnő oktató és szórakoztató játékot kapnak családok. A karácsonyi időszakban sokkal több a szabadidőnk, így nem szabad elfelejteni a közös játékokat sem, amelyek a két ünnep közötti időszakban szabadidőnket színesítik.

Gyerekek, szülők és nagyszülők is játszhatják a népszerű játékot, hiszen mindenkit örömmel tölt el a közös játék. Érdemes minél előbb megrendelni, hiszen a karácsonyi csomagszállítások már beindultak és a szállítási határidők is egyre nőnek. Ha időben szeretnénk hozzájutni kedvenc társasjátékunkhoz, akkor még ma érdemes a rendelést leadni online.