Hathatós védekezés a napallergia ellen

Sajnos manapság már egyre többen tapasztalhatjuk, hogy a nyári erős napsütésben rendkívül könnyedén megbetegedhet a bőrünk, szinte észre sem vesszük, és máris apró piros pöttyök tarkíthatják az érintett bőrfelületeket. Tagadhatatlan ugyanis, hogy mára a napallergia szinte népbetegségnek mondható, sőt, sokkal több emberen és sokkalta váratlanabbul jelentkeznek a tünetek, mint néhány évtizeddel ezelőtt. Bár egyelőre még nincsenek konkrét és végleges tudományos bizonyítások azzal kapcsolatban, hogy miért vált ennyire gyakorivá a napallergia, azt azért már sokan elismerik, hogy mindennek középpontjában az évről évre egyre erősebb UV-sugárzás áll.

Éppen ezért, mostanság már azoknak is javallott felkészülni a forró nyári hónapokra, akik azelőtt semmilyen allergiás tünetet nem tapasztaltak, hiszen tagadhatatlan, hogy a “legjobb védekezés a megelőzés”. Tehát, függetlenül attól, hogy úgymond strapabíró vagy épp kifejezetten érzékeny bőrtípussal rendelkezünk, fontos komolyan venni a napallergia kialakulásának megelőzését, hiszen az említett erős UV-sugárzásnak bizonyítottan egyre több áldozata van.

Szerencsére azonban az allergiás tünetek gyarapodásával, egyre több olyan készítmény is megjelenik a piacon, amely nemcsak a megelőzésben, hanem a már kialakult probléma kezelésében is segítségünkre lehet. Például az ilyen típusú vény nélkül kapható gyulladáscsökkentő krémek tökéletes megoldást jelenthetnek a felületi panaszok enyhítésére, nem beszélve arról, hogy ezeket bárki könnyedén beszerezheti akár a legközelebbi drogériából is. Fontos hangsúlyozni ugyanakkor, hogy az ilyen krémek és kenőcsök rendszerint nemcsak az említett allergia tüneteinek kezelésére alkalmazhatóak.

Köztudott ugyanis, hogy már az népi gyógyászatban is ismertek voltak a manapság vény nélkül kapható gyulladáscsökkentő krémek azon elődei, amelyek által őseink könnyedén orvosolni tudták a különböző felületi gyulladásokat. Ezeket a kenőcsöket az olyan ismert gyógynövények hatóanyagaiból állították elő, mint például a kamilla és a körömvirág, vagy éppen a rozmaring és a fűzfák kérgéből nyert szalicilsav.