Forgólézerek

Forgólézerek

A mai modern világban az ipari lézereket széles körben is felhasználják. Az egészségügytől kezdve, autóipar és egyéb technológián keresztül az építőiparban is. A lézeres készülékek több típusban is rendelkezésre állnak, mellyel a vízszintes kijelölés elvégezhető, a forgólézer is ide tartozik.

A forgólézer használata egyre népszerű, mivel használata nagyon egyszerű, ma már pontosabb mint a legtöbb optikai eszköz és ami nagyon fontos, a használatához mindössze egy ember szükséges. Az ipari forgólézerek mindegyike automatikusan képes a vízszintes irányt beállítani. Felállítás csak be kell kapcsolni a készüléket, majd az önbeállás után már használható is.

A kivetített lézerfény érzékeléséhez speciális jelfogót használatos, mely érzékeli a lézersugarat. Ez a jelfogó rendszerint 250-300 méter sugarú körben használható.

A forgólézer használatát leginkább kültéren javasoljuk, de beltéren is használható akár a méter vonal feljelölésére. Némely típus olyan egyéb funkciókkal is rendelkezik, mint a lejtés beállítás. Ez azt jelenti, hogy a lézerfej megdöntésével egy ferde sík is kijelölhető, pl 1-2 centis lejtés megadása a betonnak. Ez nagyon hasznos olyan helyen ahol pl a vizet kell elvezetni.