Egy hét és itt a Fonyódi Sörfesztivál (2017)! Miért ne nézné meg?

Strandolás a Balatonon és egy jó sör a hekk mellé? Ha sorra vennénk a magyar tenger partján népszerű kikapcsolódási formákat, akkor a napfürdőzés és a finom ételek minden valószínűség szerint előkelő helyet foglalnának el. Legyen szó akár egyetlen, Balaton partján töltött hétvégéről, akár hosszabb családi nyaralásról, program akad bőven a régióban. A Balaton térsége idegenforgalmi vonzerejének egy részét éppen annak köszönheti, hogy környékén rengeteg fesztivál is megrendezésre kerül a nyári időszakban. A Fonyódi Sörfesztivál 2017-ben is várja mindazokat, akik a magyar tenger partjára tervezik pihenésüket és a kulináris élvezeteket sem vetik meg.

A fenséges kézműves sörök mellett természetesen a zenei élmény sem marad el. A Határkő koncert és az ABCD- ACDC tribute band koncert mellett Márióval is találkozhatnak az érdeklődők, sőt, a Silver Zenekar utcabálján is bulizhatunk egy hatalmasat. A fesztivál zárónapján ingyen sör várja a nagyérdeműt, majd Firkin szuperkoncert, és Gesarol 50 éves születésnapi koncertje zárja a programokat. Az augusztus 4-6-ig tartó rendezvény idején várhatóan nyári forróság lesz, s ha a fesztiválozásban elfáradtunk volna, akkor a Balaton hűs habjai nyújthatnak felüdülést.

A turisztikai trendek ugyan alátámasztják, hogy Horvátország még mindig töretlen népszerűségnek örvend a nyaralók körében, de a hajós körutazások és az egzotikus úti célok iránt is minden korábbinál nagyobb kereslet mutatkozik. Ennek ellenére tény, hogy a Balaton még mindig sokak legkedveltebb nyaralási helyszíne. A szallaskeres.hu oldalon sokféle balatoni szálláshellyel találkozhatunk. A wellness hotelek kínálta kényelem éppen úgy megfizethető áron elérhető ma már, mint az olcsóbb vendégházak és apartmanok.

Ez utóbbiak azok számára ajánlottak, akik a nyaralás idején a hoteleknél nagyobb szabadságot szeretnének élvezni, esetleg a medencés kertet is fontosnak tartják. A Balaton környéki programok között mindenki megtalálhatja a kedvére valót, de a csendes pihenés és a strandolás szerelmeseinek is tökéletes kikapcsolódásban lehet részük. Ugyan az árakkal nem mindenki elégedett, de a tipikus balatoni hangulat átélése sokunk tervei között szerepel.  Még nincs késő szállást foglalni, hiszen a nyár utolsó hónapja is magasan harminc fok feletti hőmérséklettel és sok napsütéssel nyújt remek lehetőséget a nyaraláshoz.