DogTech: Neveljük felelősséggel a kutyát!

Ha valaki szöges nyakörvet használ a kölyök pórázhoz szoktatásához, az csupán annak ékes bizonyítéka, hogy az illető gyenge és ügyetlen a kutyához. A DogTech felszerelések kínálatában is találunk DogTech fém fojtó-és szöges nyakörveket, azonban azokat csak felnőtt kutyák idomításához használjuk, ha már az alapvető tudást elsajátította a kutya. Sohasem szabad a pórázt fenyítésre használni, azaz a kutyát megütni vele! Teljesen értelmetlen és alapvetően hibás dolog például azért pórázra venni az állatot, hogy megbüntessük, vagy esztelen módon rángatni, cibálni vele a kutyát azért, mert valamit helytelenül csinált.

Kezdetben elégedjünk meg azzal az eredménnyel, hogy a kutyát megbarátkoztassuk a nyakörv vagy hám és a póráz viselésével, és hogy egyáltalában követ minket, még akkor is, ha hátramaradásával, előreszaladásával, hirtelen megállásaival, a póráz harapdálásával teljesen komikus látványt nyújtunk a járókelőknek. Minden körülmény között kerüljük az erős kényszert, ne rángassuk az ebet se előre, se vissza. A bátorítás, a szeretetteljes, türelmes bánásmód az egyetlen eszköz ahhoz, hogy a kutya viszonylag rövid időn belül vidáman és felszabadultan – no és persze fegyelmezetten! – kövesse gazdáját pórázon. A DogTech felszerelések minősége vitathatatlan, a kényelem az egyik fő szempont a termékek gyártása során, így a kölyök oktatása is egyszerűbb lehet, vidám élmény a kutyusnak. Vagyis a pórázviseléshez – a szoktatás idején – a séta mellett kapcsoljunk minél több kellemes kutyaélményt. A pacsizoo kisállateledel és felszerelés webáruházban a DogTech felszerelések széles palettájából válogathat. Legyen az DogTech hám, nyakörv vagy póráz. Egyéb DogTech felszerelések is kaphatóak, amelyekkel játszi könnyedséggel vehetjük az akadályokat kutyánk kiképzése során.