A halolaj előnyös hatásai

Amikor egy csinos hölgy azt hallja, hogy valamiben zsír van, szinte visítva menekül az ételtől. Viszont nagy tévedés lenne a különböző zsírsavakat egy kalap alá venni. Ugyanis az Omega 3 zsírsavról, vagyis a halolajról manapság elég sok jót lehet hallani. Az emberek mégis szkeptikusak, hiszen ez könnyen összetéveszthető az Omega 6 változattal, amiből túlzottan sokat fogyaszt a magyar ember.

Ez ugyanis benne van, a margarinoktól elkezdve, a növényi olajon keresztül, rengeteg magfélében is. Ezek az élelmiszerek számunkra sokkal ismertebbek, mint azok, amelyekben Omega 3 van. Ez a fontos zsírsav ugyanis leginkább a tengeri halakban található meg olyan formában, amit az emberi szervezet képes befogadni. A halolaj emiatt nevezhető olyan aktív Omega 3 forrásnak, ami nélkülözhetetlen mindenkinek. Ezt a zsírsavat nem tudja előállítani az emberi test, ezért külső segítséggel kell felvennie.

Mivel a halolaj a többszörösen telítetlen zsírok csoportjába tartozik, emiatt nem kell félnie attól, hogy a koleszterinszint megugrik, vagy emiatt meghízik. S

őt, a halolaj a szervezetre kiváltképpen jó hatással van. Ugyanis támogatja az immunrendszer működését, védi az érfalakat az érelmeszesedéstől, az idegsejtek működését pozitívan befolyásolja, óvja a szervezetet a szív- és érrendszeri betegségek gyors megjelenésétől, csökkenti a vérrögök kialakulásának lehetőségét, növeli a véralvadás idejét és megfelelő mennyiség bevitele mellett, egyensúlyba hozza a szervezetben az Omega 3 é 6 arányát. Fogyasszon megfelelő mennyiségű halolaj kivonatot, az egészsége érdekében!