A gyerektartás jogi szabályozása is változott

gyerektartas

Napjainkban a házasságok – és idevehetjük az élettársi közösséget is – nagy fele válással végződik. Kinek, mikor és mekkora összegű gyerektartás jár? A gyermekvállalás egykoron közös döntés volt, így legtöbbünknek magától értetődik, hogy az anyagiak megteremtése is közös feladat.

Mit tehet, ha bonyolultabb az esete, mert ezt az Ön régebbi partnere nem tartja magától értetődőnek, és ilyen-olyan kifogásokkal nem szeretne rész vállalni a gyereknevelés anyagi terheiből? Ha nem sikerül egyezséget kötniük, akkor ne habozzon ügyvédi segítséget kérni. A gyermektartásdíj összegszerűségének meghatározásakor a bíróság meghallgatja a feleket mind a jövedelmükről, bevételeikről, mind a havi rendszeresen kiadásaikról, figyelembe veszi életkörülményeiket.

A Vidákovics Ügyvédi Iroda honlapján fontos tudnivalókat talál ebben a témában, de a személyes konzultáció is ajánlott. A gyerektartás jogi szabályozása a Polgári Törvénykönyv módosításával egyidejűleg változott, ha tehát Ön régebben nem volt, azóta nem kizárt, hogy jogosult a jövedelme ilyen formájú kiegészítésére. A Vidákovics Ügyvédi Iroda munkatársai nem csak a válóperekhez kapcsolódóan nyújtanak jogi segítséget, hanem az egyéb gyerektartással kapcsolatos vitás ügyekben is nyugodtan forduljon hozzájuk.